EFT Relatietherapie Tilburg

Een succesvolle manier om relatieproblemen te behandelen is door middel van EFT (Emotionally Focused Therapy) Relatietherapie. Via deze therapievorm gaan we in op de kern van de communicatie, namelijk jullie emoties. De emoties zorgen ervoor dat je dingen zegt waar je later spijt van krijgt, zorgen dat ruzies ontstaan of zorgen ervoor dat je je juist gaat afsluiten van de ander. Tijdens de behandeling wordt jullie communicatie gedetailleerd onder de loep genomen. We analyseren situaties, kijken wat er op welk moment gebeurde en hoe dat voor jullie voelde. Hierdoor leer je niet alleen jezelf maar ook de ander beter begrijpen waardoor jullie band wordt verstevigd en je meer rekening met elkaar gaat houden.

EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie Tilburg bij Marielle Koek!

Wat houdt Emotionally Focused Therapy in?

Zoals het woord al doet vermoeden staan bij EFT Relatietherapie de emoties centraal. We werken met de gedachte dat emoties zich aanpassen en door jou gestuurd kunnen worden. We gaan in op de manier waarop jij en je partner de emoties kennen, weten wat ze betekenen en ze kunnen beheersen en gebruiken. EFT is een wetenschappelijk bewezen methode, dus de kans dat jullie blijvende resultaten behalen is groot.

In gesprek met elkaar

Naast de emotionele verdieping is het belangrijk dat jullie weer met elkaar in gesprek komen. Op dit momenteel reageren jullie voortdurend op dezelfde negatieve manier op elkaar. Het gevoel van verbondenheid en veiligheid is weg, jullie belanden steeds weer in dezelfde negatieve spiraal. Hoe graag jullie ook willen dat het anders gaat, het lukt jullie niet om de spiraal te doorbreken. Jullie worden er moe van. Moe van alle ruzies, moe van de steeds terugkerende strijd. Vaak hebben jullie zelf niet door dat jullie klik, de chemie, duidelijk te zien is. Voor jullie voelt het misschien niet zo, maar ik zie precies hoe jullie zijn en wat jullie omgang met elkaar kenmerkt. Dit zal ik dan ook naar jullie terugkoppelen tijdens de gesprekken.

EFT: Relatietherapie in 3 fases

De emoties die we tijdens de behandeling blootleggen zorgen voor beweging en verandering. Hierdoor wordt de veiligheid en intimiteit vergroot. Het uitdiepen van de emoties gebeurt in drie fases.

Fase 1 – Opnieuw communiceren In de eerste fase van de behandeling leren jullie opnieuw communiceren. Jullie zien waar de fouten worden gemaakt, herkennen de valkuilen en weten wat je er tegen kunt doen. Patronen worden doorbroken, oogkleppen worden afgezet. Eigenlijk voelt het een beetje als een nieuwe kennismaking met elkaar.

Fase 2 – De diepte in Zodra jullie elkaar opnieuw gevonden hebben, je weer veilig voelt bij elkaar en moeilijke en soms zelf pijnlijke dingen durft uit te spreken zoeken we diepgang in de gesprekken. We bespreken jullie angsten en wensen naar jezelf en naar elkaar. Deze diepe gevoelens blijven vaak onuitgesproken en door deze onderwerpen te benoemen en naar elkaar uit te spreken herstel je niet alleen jullie relatie, je staat zelf ook voller en vrijer in het leven.

Fase 3 – De toekomst Nu jullie weer met elkaar praten en dingen naar elkaar uit kunnen spreken nemen we tijd voor jullie huidige problemen. We bespreken wat er nu speelt en kijken naar de toekomst. Waar willen jullie uiteindelijk naar toe?

Maak een afspraak bij EFT Relatietherapie Tilburg

Ervaren jullie problemen in je relatie en wil je weten over EFT Relatietherapie jullie kan helpen? Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak naar 013 – 2032014 of mail naar EFT Relatietherapie Tilburg ter attentie van Marielle Koek. Ik vertel jullie graag wat ik voor jullie kan betekenen.