Over mij – Marielle Koek

Voelsprieten voor het ongezegde

Ik ben erg geïnteresseerd in mensen. Vooral wat er tussen mensen speelt. Ik heb een goed gevoel ontwikkeld voor het ongezegde en pak stemmingen haarfijn op. Als kind was ik vooral geïnteresseerd in dieren en wilde ik dierenarts worden. Totdat iemand me er op wees dat ik “iets moest gaan doen met dat ik zo begaan was met anderen en mijn talent om op te pikken dat er iets speelt”.  Ik ben toen Psychologie gaan studeren. Vooraf wist ik niet precies wat het allemaal inhield en ging het gewoon doen. Dat is wel kenmerkend aan hoe ik ben, realiseer ik me achteraf. Ik ga graag mijn eigen weg om nieuwe dingen te leren. Tijdens mijn studie heb ik onderzoek gedaan in Zuid-Afrika en na mijn studie heb ik een jaar in Afrika rondgereisd als groepsbegeleider op een overland expeditie. Nu ben ik moeder van 3 kinderen; ook dat is een ware expeditie waarin ik me dagelijks verwonder en ook, irriteer én dus volop leer.

Theorie en praktijk

Tijdens mijn studie genoot ik volop van alle nieuwe kennis die ik opdeed; daarnaast werkte ik toen al in de praktijk als freelance psycholoog voor de probleemrubrieken van verschillende tijdschriften. Ik geniet als ik iets nieuws lees, waardoor in vanuit een ander perspectief naar iets kan kijken. Ook de inzichten die mijn clienten opdoen, verwonderen en raken mij steeds opnieuw.

Training en coaching

Tijdens mijn opleiding werkte ik ook als freelance trainer en coach op verschillende plekken. En daarna vrijwel meteen als zelfstandige in een vennootschap; vakgenoten met dezelfde liefde voor het vak. Van het één kwam het ander, ik kwam te werken bij een groot trainings- en coachingsinstituut, maakte daar carrière en na een aantal jaren vond ik het tijd voor nieuw avontuur en wilde ik mij weer verder ontwikkelen en mijn kennis verdiepen.

Oprecht nieuwsgierig

Ik doe mijn werk vanuit een diepgewortelde nieuwsgierigheid naar mensen, en hoe we ons leven leven. Hoe dat soms goed gaat, waar het mis gaat, hoe iedereen zijn eigen manier vindt en op een eigen manier invulling geeft. Ik ben nieuwsgierig naar de theorieën hierover en naar hoe wij, mensen, betekenis geven aan wat we meemaken.

Het boeit me mateloos

Ik ben dan ook naast mijn werk vaak met werk bezig. Boeken lezen, vakbladen, artikelen – het is leuk, leerzaam en ik heb het gevoel dat het er allemaal toe doet. Daarnaast ben ik graag met mijn 3 kinderen, van wie ik volop leer. We zorgen samen voor onze twee poezen. Met mijn partner leer ik hoe ik “kan zijn”; we genieten steeds opnieuw van elkaars aanwezigheid. Ik ben graag in de natuur om te wandelen of te fietsen. Ik houd ook erg van spelletjes, lezen, Scandinavische films en beoefen yoga.

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen of wil je meer weten over mij of mijn psychologenpraktijk? Bel of mail gerust even.