Relatietherapie en seksualiteit – Relatietherapie Tilburg

Seks-gesprekken

Seks gaat over seks. En over veel meer. Want alhoewel seks bestaat uit een breed scala fysieke handelingen en gebeurtenissen, gaat het over gevoelens, verlangens, wensen, romantiek en intimiteit waarmee seks uitdrukking aan liefde geeft. Seks is meer dan een hoeksteen van een relatie; vaak is het een thema dat op een subtiele manier effect heeft op  en uitdrukking geeft aan hoe jullie je verhouden. En zeker als het allemaal niet zo soepel gaat is het een gesprek waarbij jullie allebei het gevoel hebben op eieren te lopen.

Seks is een onderwerp

In de meeste gevallen zijn stellen die bij me komen niet te spreken over hun seksleven. Vaak is het al langer een issue, en de laatste tijd eigenlijk helemaal verdwenen – niet alleen uit de lakens, maar ook uit het gesprek. Jullie hebben ‘opgegeven’. In de behandeling bij Relatietherapie Tilburg brengen we het gesprek weer op tafel. Zoals jullie opnieuw leren communiceren in gesprekken, ruzies, overleg en discussies, zo moeten jullie dat ook weer leren in het vrijen.

Er was een ander…

Het kan ook zo zijn dat het vertrouwen beschadigd is. Door een derde,  stiekeme seks of porno. Het is moeilijk voor degene die zo bedrogen is om de seks los te zien van het verleden. Het is ‘beladen’, het roept zoveel op. Dat is meteen ook de reden dat we het in onze gesprekken wél meenemen, dat het wél belangrijk is om het ook hierover te hebben.

Seks is emotie

Rauwe emotie; het is voor de meeste mensen lastig, zo niet onmogelijk, om tijdens het vrijen controle te houden over gevoelens. Het kan daarmee een pure uiting van liefde zijn, maar met een kink in de kabel ongemakkelijk, gênant en vol goedbedoeld rekening houden met elkaar.

Verloren intimiteit

Veel stellen geven aan dat ze vooral de intimiteit missen en daardoor geen seks meer hebben. Voor beiden is het dan, als het er toch weer een keer van komt, achteraf steeds een teleurstelling. We gaan dan samen aan de slag om de intimiteit tussen jullie te herstellen, zodat jullie je je opnieuw met elkaar kunnen verbinden. In bed én daarbuiten. Jullie leren elkaar weer opnieuw te zien, horen en waarderen. Je spreekt uit wat je voelt, erkent elkaars gevoelens en geeft zo opnieuw ruimte om ook in seks de band te herstellen. Lees meer over relatietherapie.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder ik zelf.

Maak een afspraak bij Relatietherapie Tilburg

Heb je nog vragen of wil je weten of jouw vraag over seks of seksualiteit kan worden beantwoord door een relatietherapeut in Tilburg? Bel 013-2032014 gerust voor een afspraak naar Relatietherapie Tilburg.