Therapie in Tilburg

Waar wil je naartoe?

Je zult het bijna meteen merken: ik werk oplossingsgericht. Je vertelt eerst waar je last van hebt: misschien ben je al eerder bij een psycholoog of therapeut geweest. Wat je in die behandeling plezierig vond, wat voor jou goed werkte en wat niet. Op het moment dat we een goed beeld hebben van de situatie nu, kijken we naar de toekomst. Want, wat wil je bereiken? Waar wil je uitkomen? Hoe wil je dat je leven er uitziet? Met oog voor het haalbare kijken we samen hoe hoog we de lat leggen en welke stappen er voor nodig zijn om dat te bereiken. Dat kan best intimiderend zijn; ‘Zo veel veranderen? Dat lukt me nooit!’. Gelukkig maar dat het ook niet in één keer hoeft. Als je de stappen ziet tussen hoe het nu is en hoe het jouw toekomst wilt, dan wordt het een stuk overzichtelijker.

Verbreden van je palet

De behandeling is een proces van groei. Je krijgt nieuw inzicht, nieuwe vaardigheden, nieuwe kennis, nieuwe mogelijkheden. Je krijgt beter zicht op wat voor jou écht belangrijk is, wat jouw valkuilen zijn en hoe je die kunt ontstijgen. Ik vind het belangrijk je daarin het hele spectrum van jouw mogelijkheden te laten ervaren. Dat geeft je een gevoel van kracht, rust en ruimte – niet alleen voor de situatie nu, maar ook in de toekomst.

Ontdek jouw manier van leren

De behandeling is een proces van begeleiding. Ik sta naast je – en ben niet de expert die je vertelt wat te doen. Ik ken veel manieren om je weg te vinden, en ik help jou te ontdekken wat jouw manier van leren, ontwikkelen en veranderen is, zodat je kunt groeien naar wie je wilt zijn. Vanuit wat je nodig hebt, krijg je tussen de sessies door opdrachten, artikelen, filmpjes, appjes. Zodat je ook de middelen krijgt om in actie te komen, iets te doen met vraagstukken, problemen of moeilijkheden die je in je dagelijkse leven tegenkomt. Overigens zoek ik ook tijdens onze afspraken die ruimte en diversiteit: als het bij je past kunnen we naast praten ook tekenen, opstellingen maken, lopen of wat dan ook werkt voor jou.

Successen zijn bouwstenen

Therapie Tilburg

Stap voor stap je doel bereiken bij Psycholoog Tilburg.

Je zult leren hoe je met plezier, rust en vertrouwen dingen kunt uitproberen in en met je leven. Eens anders doen of denken en goed opletten wat er gebeurt. Zo leer je jezelf nóg beter kennen én je komt nog eens ergens achter. In dit proces leren we vooral de successen herkennen, en bekijken we heel nauwgezet wat daar goed ging (en hoe dat zo kwam dan). Op basis van dat succes kun je verder. De meeste mensen vinden dat een heel krachtige en inspirerende manier van werken aan jezelf.

Met een plan en heel concreet

Het is best ongrijpbaar, je leven, de liefde, werk, dromen, verwachtingen, teleurstellingen. En werken aan je innerlijk kan ook best abstract lijken. Niet in mijn praktijk: we pakken de zaken concreet aan en je hebt werk te doen. We maken afspraken, stellen doelen en bespreken hoe die te bereiken. Een afspraak kan ook zijn dat sommige dingen nu éénmaal tijd nodig hebben, de vraag “Wat is eigenlijk de zin van wat ik doe?” heb je niet zomaar beantwoord, laat staan dat deze vraag een oplossing vraagt. Kleine stappen hierin zetten en concreet maken wat zingeving voor jou betekent in je dagelijkse leven, kan dan een bijdrage leveren. Zo wordt je weg tastbaar, duidelijk en concreet. In mijn ogen is dat de meest succesvolle manier om aan jezelf te werken.

Wat ik voor jou kan doen…

Heb je nog vragen of wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel of mail gerust dan even. Ik wil je graag helpen.